800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
30 vestigingen
koppel met kat in een huiselijke sfeer
Home Inboedelverzekering

Inboedelverzekering vergelijken

In twee minuten de beste deals en direct verzekerd

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen voor jouw droomhuis

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Met een opstalverzekering is schade aan jouw woning gedekt en met een inboedelverzekering is schade aan jouw inboedel gedekt. Als je een woonverzekering afsluit verzeker je dus zowel schade aan de woning als schade aan de inboedel.

De woonverzekering kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een Aansprakelijkheidsverzekering. Op Alpina.nl kun je zelf jouw woonverzekering samenstellen en vergelijken. Het voordeel van meerdere verzekeringen samenvoegen is dat je alles onder één dak hebt met één aanspreekpunt. Bovendien profiteer je van pakketkorting bij het afsluiten van een woonpakket. Hierdoor bespaar je op de premie.

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering is je inboedel verzekerd bij schade. Onder inboedel verstaan we alle spullen in je huis die niet nagelvast zitten en dus verplaatsbaar zijn. Denk hierbij aan meubels, kleding en apparatuur. Makkelijk gezegd zijn het alle spullen die met een verhuizing makkelijk mee te nemen zijn. Schade aan je inboedel kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, wateroverlast, inbraak of vandalisme. Spullen die vast zitten aan jouw woning, zoals bijvoorbeeld een inbouwkeuken, moet je apart verzekeren met een opstalverzekering.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Onder de dekking van een inboedelverzekering vallen alle roerende zaken in huis. Roerende zaken spullen in huis die verplaatsbaar zijn. Jouw bankstel, bed en televisie behoren bijvoorbeeld tot je inboedel. De keuken niet, omdat deze in principe niet eenvoudig en zonder schade te veroorzaken, verplaatsbaar is. Zwevend parket behoort bijvoorbeeld wel tot de inboedel, maar verlijmd parket niet. De inboedel is meestal op nieuwwaarde verzekerd. Er zijn verschillende dekkingsvarianten, maar de meest gangbare zijn de Uitgebreide Gevarendekking (UGV), de UGV+ en de Meest Uitgebreide Gevarendekking oftewel de allrisk dekking.

Is je telefoon meeverzekerd?

Of een mobiele telefoon meeverzekerd is bij een inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Standaard biedt een inboedelverzekering vaak geen dekking bij het laten vallen of stoten van een mobiele telefoon. Bij een enkele verzekeraar is het wel meeverzekerd en bij sommige is het alleen verzekerd met een allrisk dekking. Kijk daarom altijd goed in de voorwaarden van jouw verzekering. Wil je er zeker van zijn dat schade of diefstal aan je telefoon overal is meeverzekerd? Sluit dan een buitenhuisdekking af. Bij diefstal buiten de woning krijg je het schadebedrag uitgekeerd. De verzekering geldt niet alleen voor de smartphone. Ook voor andere onderdelen van je inboedel.

iPad/tablet

Als je de iPad of tablet hebt laten vallen dan is dit natuurlijk erg vervelend als deze kapot is gegaan. Als je er vanuit was gegaan dat de schade wordt vergoed door je inboedelverzekering dan kom je vaak bedrogen uit. Omdat de dekking verschilt per verzekeraar raden wij altijd aan de polisvoorwaarden goed door te lezen.

Waarom is het nodig?

Misschien vraag je je af of een inboedelverzekering wel nodig is, omdat je geen dure meubels of zeldzame verzameling heeft. Toch zijn al je spullen bij elkaar opgeteld veel geld waard. Stel dat er in je huis brand uitbreekt en een groot deel van de spullen verloren gaat of dat er ingebroken wordt en alle elektronische apparatuur gestolen wordt. Als je al deze spullen in één keer moet vervangen kan dit veel geld kosten. Een inboedelverzekering afsluiten kan om die reden toch de moeite waard zijn. Bovendien is schade aan je spullen ook niet altijd te voorkomen, ook al ben je nog zo voorzichtig. Schade door bijvoorbeeld noodweer is iets waar jezelf niet altijd wat aan kunt doen. In de voorwaarden van de verzekeringspolis staan de oorzaken beschreven in welke gevallen een verzekeraar een vergoeding uitkeert. Ook staat hier beschreven wanneer er geen dekking is.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“We brengen transparantie in de verzekeringsmarkt en pluizen de kleine lettertjes voor je uit zodat je verzekerd bent van een goede verzekering”

foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Product Owner

Al 15 jaar expert schade verzekering

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

De dekking van je inboedelverzekering

Uitgebreid

  • Brandschade
  • Diefstal en inbraak
  • Aanrijding en omvallen van bomen
  • Schade door vallen en stoten

Meest uitgebreid

  • Brandschade
  • Diefstal en inbraak
  • Aanrijding en omvallen van bomen
  • Schade door vallen en stoten

Beter verzekerd als je een inboedelverzekering afsluit via Alpina

Via onze online tool kun je heel gemakkelijk de premie voor een inboedelverzekering berekenen. Hiervoor moet je een aantal gegevens over je woning en inboedel invullen, zoals het bouwjaar en het type woning.

Vergelijken

Met de online vergelijkingstool van Alpina kun je eenvoudig en snel een inboedelverzekering vergelijken op prijs en kwaliteit. Door het vergelijken van inboedelverzekeringen kom je erachter welke verzekering het beste past. Factoren die een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de premie:

  • De dekking
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren
  • Je leeftijd
  • Je postcode

Afsluiten

Via onze website kun je eenvoudig verzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op je wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Als je een inboedelverzekering hebt gevonden die goed bij jou en jouw eventuele gezin past, kun je deze direct online afsluiten.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Je kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur bereiken op telefoonnummer 088-6883700. Wij helpen je graag!

Geweigerd?

Is je aanvraag voor een verzekering geweigerd? Dan kan dit meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat je een strafblad hebt. Bij Stichting CIS kun je jouw gegevens opvragen. Je weet zo wie je hebt geregistreerd en met welke reden. Gelukkig kun je altijd nog een verzekering afsluiten bij De Vereende. De Vereende specialiseert zich in het verzekeren van bijzondere risico’s. Als een reguliere verzekeringsmaatschappij de aanvraag weigert, zal De Vereende hem accepteren. Je betaalt wel een hogere premie.

Aanvullende verzekeringen voor meer zekerheid

icoon

Aansprakelijkheid

Verzekert aansprakelijkheid voor particulieren

icoon

Inboedel

Verzekert schade aan spullen in huis

icoon

Woonhuis

Verzekert schade aan uw woning inclusief glasdekking

icoon

Rechtsbijstand

Dekt de kosten van geschillen en verkeerszaken

icoon

Doorlopende reis

Doorlopende reist- en annuleringsverzekering

icoon

Gezinsongevallen

Verzekert ongevallen voor jou en jouw gezin

Veelgestelde vragen inboedelverzekering

Wat kost een inboedelverzekering?

De kosten van een inboedelverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren.

  • Je gezinssamenstelling
  • Verzekerd bedrag
  • Type dekking
  • Woonplaats
  • Inbraakbeveiliging
  • Bouwaard
  • Eigen risico

Bijvoorbeeld: In een groot koophuis zullen meer spullen staan, dan in een huurappartement met een kleinere oppervlakte. Een gezin heeft doorgaans meer spullen dan een alleenstaande, dus de kosten voor een gezin zijn vanzelfsprekend ook hoger. Verder is Amsterdam bijvoorbeeld een dure regio, omdat daar procentueel meer wordt ingebroken dan in een klein dorp op het platteland.

Wanneer moet je een inboedelverzekering afsluiten?

Het is verstandig om een verzekering af te sluiten voor je inboedel, zodra je eigen spullen hebt die in een woning staan. Het maakt hierbij niet uit of de woning gekocht of gehuurd is. Een mooi moment voor het afsluiten van een inboedelverzekering is een verhuizing. Je wilt natuurlijk dat je spullen in jouw nieuwe woning goed verzekerd zijn, mocht er onverhoopt iets gebeuren. Heb je al een inboedelverzekering? Dan is een verhuizing een mooi moment om deze te herzien. Geef altijd je nieuwe adres door aan de inboedelverzekeraar. Heb je nieuwe meubels of nieuwe apparatuur? Dan kan het zijn dat de waarde van je inboedel verandert.

Welke inboedelverzekering is de beste?

Welke inboedelverzekering je het beste kunt afsluiten is helemaal afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wil je jouw inboedel zo volledig mogelijk verzekeren? Dan kun je het beste een allrisk inboedelverzekering afsluiten. Daarnaast kun je ook nog een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een buitenhuis dekking, of een kostbaarhedenverzekering. Vaak wordt een inboedelverzekering samen afgesloten met een opstalverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je meerdere woonverzekeringen afsluit, profiteer je namelijk van pakketkorting.

Wat is een goedkope inboedelverzekering?

Een goedkope inboedelverzekering vinden? Dan kun je het beste inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Via Alpina.nl kun je snel en gemakkelijk inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken door een aantal vragen in te vullen. De berekeningsmodule doet de rest voor je. Ook kun je de poliswaarden inzien en desgewenst vergelijken. Op onze website worden alle mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Heb je een goedkope inboedelverzekering gevonden? Dan kun je ervoor kiezen deze direct af te sluiten. Mocht je daadwerkelijk een aanvraag willen doen, vermeld dan eventuele bijzonderheden, zodat we de aanvraag direct bij de juiste verzekeraar kunnen indienen.

Wat is de beste inboedelverzekering?

Met zoveel verschillende soorten verzekeringen is het soms lastig om de beste eruit te pikken. Want wat is nu de beste inboedelverzekering? Dat hangt helemaal van jouw persoonlijke situatie en de gekozen dekking af. Als je kiest voor de basisdekking wordt schade aan je inboedel door brand, water, diefstal en vandalisme gedekt. Naast de basisdekking kun je aanvullende dekkingen afsluiten, zoals een buitenhuis dekking of een kostbaarhedenverzekering. De meest uitgebreide dekking voor je inboedel is de allrisk dekking. Kijk goed naar de waarde van de inboedel en je persoonlijke situatie om de beste inboedelverzekering te vinden.

Is een Inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Ook als je geen kostbare sieraden of dure verzameling bezit, is je inboedel bij elkaar veel geld waard. Stel je voor dat je dat door een brand in huis allemaal in één keer moet vervangen. Dan ben je flink wat geld kwijt. Met een inboedelverzekering ben je hiervoor verzekerd. De maandelijkse kosten voor de verzekeringspremie zijn een stuk lager dan wanneer je ineens al je spullen moet vervangen.

Meer vragen

Een inboedelverzekering voor iedere situatie

Een inboedelverzekering is eigenlijk onmisbaar. De spullen in huis kunnen namelijk op veel verschillende manieren beschadigd raken. Bijvoorbeeld door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast. Met een inboedelverzekering wordt de schade door de verzekeraar vergoed en kunnen de beschadigde spullen worden gerepareerd of vervangen.

Appartement

Het maakt niet uit of je een appartement gehuurd of gekocht hebt: je (kostbare) spullen wil je natuurlijk goed verzekeren. Met een inboedelverzekering zorg je ervoor dat je inboedel, zoals je meubels, apparatuur, kleding etc. goed verzekerd zijn bij schade door bijvoorbeeld brand of diefstal. Niet iedereen sluit een inboedelverzekering af. Het is namelijk geen verplichte verzekering. Mensen denken dat ze het niet nodig hebben of het wordt simpelweg vergeten. Toch raden we sterk aan om een verzekering voor je inboedel af te sluiten. Je inboedel is meer waard dan je denkt.

Huurhuis

Bij een koophuis heb je zowel een opstalverzekering als een inboedelverzekering nodig. Maar als je een woning huurt is een opstalverzekering niet nodig. Dit zijn kosten die de verhuurder al betaald. Een inboedelverzekering is echter wel aan te raden als je een appartement of huis huurt, al is het niet verplicht. Bij een huurhuis heb je te maken met huurdersbelang. Hieronder vallen verbeteringen die je zelf aan de woning hebt aangebracht, maar bij verhuizing ook weer achterlaat in de woning. Dit zijn bijvoorbeeld verbeteringen in de badkamer of keuken. Je hebt dit zelf betaald, waardoor het je eigendom is. Maar een badkamer of keuken neem je natuurlijk niet mee als je gaat verhuizen, dit zit vast aan de woning. Normaal gesproken valt dit onder een opstalverzekering, maar bij een huurhuis heb je zelf geen opstalverzekering. Met het huurderbelang kun je verbeteringen die je hebt aangebracht meeverzekeren in je inboedelverzekering.

Studentenhuis

Is je kind net op kamers gegaan? Dan vallen zijn of haar spullen niet meer onder jouw inboedelverzekering. Als je kind ingeschreven staat op een ander adres moeten ze een inboedelverzekering afsluiten voor dat adres. Kijk wel even goed naar de voorwaarden van de verzekeraar met betrekking tot een studentenhuis. Vooral het delen van de gemeenschappelijke ruimtes maakt het risico hoger voor verzekeraars. Hoe weet je welke spullen oorspronkelijk van wie zijn? Wie moet er een inboedelverzekering voor deze spullen afsluiten? En wie wordt er dan uitbetaald bij schade? Daarnaast is de kans op inbraak of diefstal in een studentenwoning veel groter. Daarom eisen veel inboedelverzekeraars dat de studentenkamer op slot moet kunnen. Ook kan de verzekeraar eisen dat huisgenoten voor hun gehuurde deel ook een verzekering afsluiten.

Als student laten verzekeren?

Een inboedelverzekering voor studenten is niet verplicht vanuit de wet, maar zeker wel aan te raden. Door het afsluiten van een verzekering verzeker je je lossen zaken/spullen in huis of kamer. Je kunt hierbij denken aan je laptop, meubels, kleding, televisie en nog veel meer.

Inboedelverzekering bij antikraak

Ook als je antikraak woont, wil je jouw spullen goed verzekeren. Sommige verzekeraars zijn echter nogal terughoudend als het gaat om het verzekeren van een antikraak woning. Zij weten namelijk niet voor hoelang je de inboedelverzekering nodig hebt. Je kunt namelijk op elk moment uit het pand gezet worden. Een verzekering voor korte tijd of het vroegtijdig ontbinden van een verzekering kost de verzekeraar veel geld. Verder beschouwen veel verzekeraars antikraak wonen als onveilig. Ze gaan er vanuit dat er eerder kans is op schade. Daarom is de premie vaak een stukje hoger als je antikraak woont.

Inboedelverzekering verhuizen

Tijdens een verhuizing kunnen spullen gemakkelijk beschadigen. De dekking van je inboedelverzekering tijdens verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het kan zijn dat jouw inboedelverzekering maar een beperkte dekking heeft tijdens een verhuizing. Controleer ruim voor je verhuizing goed de polisvoorwaarden. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Inboedelverzekering zonder eigen risico

Bij sommige verzekeraars kun je een inboedelverzekering afsluiten zonder eigen risico. Of het verstandig is om te kiezen voor een eigen risico bij de inboedelverzekering hangt af van je persoonlijke en financiële situatie. Een hoog eigen risico is niet standaard verstandig of onverstandig te noemen. Waar je over na zult moeten denken is of je dit eigen risico gemakkelijk voor eigen rekening kunt nemen bij schade, en dat bijvoorbeeld meerdere keren per jaar.

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3699 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op