800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
30 vestigingen
rijontzegging

Autoverzekering na rijontzegging

Met een rijontzegging kan het lastig zijn om een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel redenen waarom je een rijontzegging kunt krijgen, zoals rijden onder invloed of gevaarlijk gedrag op de weg. Ook de lengte van een rijontzegging kan sterk variëren. Toch is het mogelijk om ondanks deze ontzegging een autoverzekering af te sluiten.

Wanneer krijg je een rijontzegging?

Als je een rijontzegging krijgt, betekent dit dat je een bepaalde tijd geen motorvoertuig mag besturen. Dit geldt voor álle gemotoriseerde voertuigen, dus niet alleen auto’s. Je kunt een rijverbod krijgen voor een paar dagen, weken, maanden of zelfs jaren. De politie, een officier van justitie of een rechter kan een rijverbod opleggen.

Dit zijn de redenen en situaties waarvoor je een rijverbod kunt krijgen:

  • Rijden onder invloed van te veel alcohol of drugs
  • Doorrijden na (het veroorzaken van) een ongeval
  • Meer dan 50 kilometer per uur te hard rijden
  • Rijden tijdens een rijontzegging of met een ongeldig rijbewijs

Je rijontzegging verzwijgen heeft geen zin

Een verzekeringsmaatschappij weet vooraf niet of je een rijverbod hebt gehad. Daarom moet je bij het afsluiten van een autoverzekering enkele vragen over je verleden beantwoorden. Waaronder een vraag of je ooit een rijverbod hebt gehad. Als je aangeeft dat je eerder een rijverbod hebt gehad, wordt je aanvraag waarschijnlijk afgewezen.

Het heeft geen zin om je rijverbod te verbergen bij je aanvraag. Als je verkeerde informatie aan de verzekeraar geeft, pleeg je verzekeringsfraude. Ook rijd je eigenlijk onverzekerd rond omdat de verzekering is gebaseerd op onjuiste gegevens. Zelfs als je op papier een lopende verzekering hebt en je premie op tijd betaalt, is de verzekering niet geldig.

CIS-registratie na een rijontzegging

Het is belangrijk dat je eerlijk bent over een eerdere rijontzegging als je een autoverzekering aanvraagt. Als je hierover liegt, wordt het later moeilijker om een verzekering te krijgen. Verzekeraars hebben namelijk een systeem waarmee ze kunnen zien of iemand een ontzegging van rijbevoegdheid heeft gehad.

Als blijkt dat je hierover hebt gelogen, wordt er een ‘fraudemelding’ aan je naam toegevoegd. Dit noemen we een CIS-registratie. CIS is de afkorting van ‘Stichting Centraal Informatie Systeem’. Deze stichting is bedoeld voor alle verzekeraars en volmachten. De CIS beheert belangrijke informatie voor verzekeraars. Deze melding is zichtbaar voor alle verzekeraars. Voor jou betekent dit dat het later moeilijker en duurder kan zijn om een gewone autoverzekering af te sluiten.

Na een rijontzegging een autoverzekering afsluiten

Een rijontzegging betekent gelukkig niet altijd dat je geen verzekering meer kunt krijgen bij een gewone maatschappij. Het kan zijn dat gewone verzekeraars je aanvraag toch accepteren. Dit hangt af van hoe lang, wanneer en waarom de rijontzegging is.

Bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering kun je het beste onze online vergelijkingstool gebruiken. Vul alle vragen eerlijk in en je ziet meteen of je aanvraag door een maatschappij wordt geaccepteerd. Wordt de aanvraag niet geaccepteerd? Dan kun je nog steeds een verzekering afsluiten bij de verzekeringsmaatschappij De Vereende.

Een autoverzekering na een rijontzegging bij de Vereende

Kun je nergens anders een verzekering afsluiten? Bij de Vereende kun je terecht als je een rijontzegging hebt gehad. De reden van weigering maar voor de Vereende namelijk niet uit. Elke verzekeringsaanvraag wordt geaccepteerd. Ook wanneer je bijvoorbeeld een strafblad hebt, in korte tijd veel schades hebt gereden of na wanbetaling.

 

Wat is de Vereende?

De Vereende is gespecialiseerd in verzekeringen voor mensen die meer risico lopen. Dit betekent wel dat de premie hoger is.

De Vereende heeft een paar voorwaarden voor het afsluiten van een verzekering:

  • Je betaalt de premie minimaal 3 maanden vooruit, ook bij maandbetaling.
  • De verzekering gaat pas in na ontvangst van de eerste premie EN een ondertekend aanvraagformulier.
  • In de meeste gevallen rekent De Vereende daarnaast een waarborgsom van gemiddeld €175,00. Deze moet vooraf worden betaald. Wanneer er aan het eind van de verzekering geen schade is geweest, krijg je dit bedrag weer teruggestort.

Veelgestelde vragen over een autoverzekering na een rijontzegging afsluiten

Welke gevolgen heeft een rijontzegging voor mijn autoverzekering?

Een rijontzegging kan leiden tot opzegging of schorsing van je autoverzekering. Daarnaast word je als een hoger risico beschouwd, waardoor je bij het opnieuw afsluiten van een verzekering hogere premies betaalt of moeilijker wordt geaccepteerd door reguliere verzekeraars.

Wordt het moeilijker om een autoverzekering af te sluiten na een rijontzegging?

Ja, veel reguliere verzekeraars beschouwen je als een risicovolle klant en kunnen je weigeren. In dat geval kun je terecht bij de Vereende. De Vereende stelt wel extra voorwaarden aan de verzekering en je betaalt de premie vooruit.

Kan ik een reguliere autoverzekering afsluiten of moet ik naar een speciale verzekeraar?

Na een rijontzegging is het vaak moeilijk om een reguliere autoverzekering af te sluiten. De kant is groot dat je door een reguliere verzekeringsmaatschappij wordt afgewezen. Als je wordt geweigerd omdat je een rijverbod hebt (gehad), kun je bij een gespecialiseerde verzekeraar zoals De Vereende terecht. Om je auto te verzekeren vraagt de Vereende wel een hogere premie en mogelijk om aanvullende eisen.

We zijn bereikbaar via chat, WhatsApp, telefoon of e-mail

Vragen? Neem contact met ons op als je meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00.

Neem contact op