800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
30 vestigingen

Scooter of quad huren in het buitenland? Denk aan de risico’s!

Het huren van een scooter of quad op vakantie wordt steeds populairder. Met name voor jongeren is het gebruik van deze gemotoriseerde voertuigen een goedkope manier om zich in het buitenland te verplaatsen. In veel gevallen zijn vakantiegangers zich echter niet bewust van de gevaren die dit met zich meebrengt. Daarnaast weten mensen vaak niet hoe zij verzekerd zijn bij een eventuele (letsel)schade. Geregeld raken veel vakantiegangers dan ook in de problemen, met name bij een ongeval.

Aanvullingen op een scooterverzekering

Met een scooter of bromfiets heeft u de mogelijkheid om plekken te verkennen die met de auto niet altijd even goed begaanbaar zijn. Hetzelfde geldt in principe voor een quad. Dit voertuig wordt vaak gebruikt om een off-road omgeving te verkennen. Bovendien zijn de huurprijzen voor veel van deze voertuigen vaak interessant. De risico’s bij het huren van deze motorrijtuigen wordt door veel mensen echter onderschat.

Doorlopende reisverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Verzekeren van een gehuurde scooter

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen. Wanneer u schade veroorzaakt met een gehuurde scooter of quad op reis, dan bent u hiervoor niet verzekerd met uw Nederlandse reisverzekering. Ook niet op een eventuele scooterverzekering of quadverzekering die u in Nederland heeft afgesloten. Om het risico van schade te dekken dient u dus een losse verzekering bij het gehuurde voertuig af te sluiten. In veel gevallen kan dit bij het buitenlandse bedrijf waar u de scooter huurt en dit is vaak zelfs verplicht.

Ook hier is echter een groot risico aan verbonden. Veel mensen verbinden zich namelijk klakkeloos aan een verzekering die hen door de verhuurder van het motorvoertuig wordt aangeboden, zonder bewust te zijn van de bijbehorende verzekeringsvoorwaarden. Zo kan het verkeren dat u bij een schade alsnog een groot gedeelte van het schadebedrag aan de verhuurder zult moeten betalen, ondanks het feit dat u verzekerd bent. Tsja, als u had geweten dat er een eigen risico van €200,- aan de gebeurtenis was verbonden, dan had u zich waarschijnlijk wel bedacht. Vraag dus altijd naar de huurovereenkomst en lees het document zorgvuldig door. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Medische kosten bij een ongeval

We hebben het nu gehad over schade aan het rijtuig zelf, maar hoe werkt het dan bij letselschade? Wanneer u in het buitenland bij een ongeluk betrokken bent geraakt en letselschade heeft opgelopen, wilt u de medische kosten die hieraan verbonden zijn natuurlijk graag kunnen verhalen op uw verzekeraar. Medische kosten in het buitenland kunnen gedekt zijn door een reisverzekering of zorgverzekering. Enkel de kosten voor behandeling zijn vergoedt tegen Nederlandse prijzen. In bepaalde landen kunnen medische tarieven tot wel vijf keer hoger liggen dan in Nederland. Hiervoor sluit u een reisverzekering af die medische kosten en eventueel repatriëring (letterlijk: naar het vaderland terugkeren) dekt.

Dragen van helm

U doet er goed aan om de kans op een ernstige letselschade zoveel mogelijk te verkleinen. Het dragen van een helm is daarom natuurlijk niet te missen. In Nederland is het dragen van een helm verplicht voor bestuurders en bijrijders  van scooters, bromfietsen en quads. In de meeste Europese landen is de helmplicht voor bovenstaande voertuigen van toepassing. Dit geldt ook voor veel landen buiten de EU. Het dragen van een helm heeft niet alleen invloed op uw veiligheid, maar ook bij het claimen van een letselschade bij een verzekeraar. Wanneer u betrokken raakt bij een aanrijding en u draagt geen helm, dan zal de verzekeraar het schadebedrag vrijwel zeker niet uitkeren. Ook de lokale politie is meestal extra alert op toeristen die zonder helm de genoemde motorrijtuigen besturen.

Laat u niet verrassen!

De risico’s bij het huren van gemotoriseerde voertuigen in het buitenland worden vaak onderschat. Laat u niet verrassen en wees u bewust van het feit dat de kans op een schade groter is dan in Nederland. Weggebruikers in het buitenland gedragen zich in veel gevallen namelijk anders dan in ons eigen kleine kikkerlandje. Zorg er daarnaast voor dat u altijd uw rijbewijs bij de hand heeft. Mocht u onverhoopt betrokken raken bij een ongeluk, dan kunt u altijd aantonen dat u rijbevoegd bent.

Ook kunnen in het buitenland andere verkeersregels gelden voor bestuurders van dergelijke motorrijtuigen. Laat u goed informeren over deze verkeersregels. Deze kunnen per land en per type voertuig verschillen. Over het algemeen treedt de politie namelijk strenger op tegen toeristen die zich niet aan de verkeersregels houden dan tegen de lokale bevolking.

Bereken direct de premie van uw doorlopende reisverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op