800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
29 vestigingen
Ingeslagen glas
Home Blog Inbraakvrij huis

Op vakantie? Zo houd jij inbrekers buiten!

26 jul 2024
3 min leestijd

Veel mensen denken dat inbrekers vooral ‘s nachts toeslaan, maar wist je dat de meeste inbraken juist overdag plaatsvinden? Vaak gebeurt dit door een open raam of deur. Dus, hoe zorg je ervoor dat je huis veilig is wanneer jij geniet van je welverdiende vakantie?

De angst voor een inbraak tijdens de zomervakantie is met 27,5 procent iets hoger dan de vrees tijdens de feestdagen, 15,2 procent, en de wintervakantie, 10,6 procent.

Tips van Alpina

Bij Alpina weten we hoe belangrijk het is om je huis goed te beveiligen, vooral als je op vakantie bent. Gelukkig hoeft het niet ingewikkeld of duur te zijn om je woning inbraakproof te maken. Hier zijn een paar praktische en leuke tips om je huis veilig te houden.

Slimme beplanting

Kies lagere beplanting om jouw huis zichtbaar te houden. Hoge struiken kunnen als verstopplek voor inbrekers dienen.

Verberg waardevolle spullen

Berg waardevolle items zoals smartphones en laptops uit het zicht op. Dit maakt jouw huis minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Laat het huis bewoond lijken

Vraag buren om een oogje in het zeil te houden en jouw huis bewoond te laten lijken. Zorg ervoor dat geen stapel post of dichte gordijnen een leeg huis suggereren.

Kies kwalitatieve sloten

Goede sloten zijn essentieel en maken inbreken veel moeilijker. Zorg ervoor dat de sloten voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Maak gebruik van technologie

Gebruik een app om verlichting en muziek te regelen of stel timers in voor de lampen. Dit laat jouw huis bewoond lijken, zelfs als je weg bent.

Merk je bezittingen

Markeer waardevolle spullen met jouw naam en adres en maak foto’s ervan. Dit helpt bij terugvinden en verzekeringsclaims.

Meer tips van Alpina

Verder hebben wij een handige lijst met inbraaktips samengesteld om je te helpen uw huis beter te beveiligen. Je kunt deze tips vinden via de volgende link: Inbraaktips.

Test je kennis!

Inbrekers zoeken vaak makkelijke doelen. Wil jij je huis beter beveiligen? Test je kennis met onze snelle quiz en ontdek handige tips!

Inbraakmeldingen in jouw buurt

Bekijk de recentste inbraakmeldingen en contactgegevens van wijkagenten via deze link. Blijf snel op de hoogte van wat er speelt in je omgeving.

Volg deze tips en ga met een gerust hart op vakantie, wetende dat je huis goed beveiligd is.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op