800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
30 vestigingen
subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven
Home Blog Subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven

Subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven: hoe zit dat precies?

Sinds 1 september 2023 kunnen bedrijven de subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers vergroten. Dat kunnen verschillende activiteiten zijn. Zoals het ontwikkelen van een methode of nieuwe werkwijze, het organiseren van een training of het doen van onderzoek. Maar het kan ook een activiteit zijn die werknemers meer grip geeft op hun loopbaan of ondersteunt bij het leven lang leren. Voor deze activiteiten kunnen bedrijven nu subsidie aanvragen.

Hoe werkt de subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven?

Dit jaar is er 82,5 miljoen euro beschikbaar voor projecten van bedrijven. Die projecten moeten zich richten op één of meerdere van de volgende thema’s:

  • Gezond, veilig en vitaal werken;
  • Goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap;
  • Een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit;
  • Bewustwording en eigen regie van werkenden op hun loopbaan.

Bedrijven kunnen de subsidie tot en met 30 november 2023 aanvragen. Heb je wel interesse, maar bijvoorbeeld geen tijd om een aanvraag in te dienen? Dan kun je het ook volgend jaar doen. In 2024 zal er opnieuw een periode zijn waarin je de subsidie kan aanvragen. Wanneer dat precies is, wordt later dit jaar bekend gemaakt.

Zo vraag je de subsidie aan

Stap 1: Maak een bedrijfsanalyse

Een bedrijfsanalyse helpt je bij het in kaart brengen van knelpunten rondom duurzame inzetbaarheid. Ook geeft een bedrijfsanalyse een beeld van welke activiteiten daarbij zouden kunnen helpen.

Stap 2: Stel een activiteitenplan op

Een activiteitenplan is een projectplan om de duurzame inzetbaarheid voor je organisatie te verbeteren. In het activiteitenplan beschrijf je de activiteiten die een oplossing bieden voor de knelpunten die in de bedrijfsanalyse naar voren zijn gekomen. Bij het activiteitenplan hoort ook een begroting.

Stap 3: Registreer als subsidieaanvrager

Om subsidie te kunnen aanvragen, maak je eerst een eigen account aan op het Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid. De link naar het subsidieportaal vind je op de website van het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daar vind je ook een handleiding waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Stap 4: Dien de subsidieaanvraag in

Hiervoor vul je het elektronische aanvraagformulier in dat in je eigen account in het subsidieportaal staat. De bedrijfsanalyse, het activiteitenplan en de begroting voeg je als bijlage toe. Na 13 weken volgt de beslissing op je aanvraag.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op