Inboedelverzekering voor een kamer afsluiten
Ga je op kamers? Dan is het verstandig om een eigen inboedelverzekering af te sluiten. Je spullen vallen dan namelijk niet meer onder de inboedelverzekering van je ouders. Je neemt je spullen van thuis mee, maar hebt misschien ook wel een wat nieuwe meubels aangeschaft voor je kamer. Dan wil je natuurlijk wel dat deze goed verzekerd zijn. Wij vertellen je alles wat je moet weten over een inboedelverzekering voor je kamer.
Inboedelverzekering afsluiten als je op kamers gaat: waarom?
Als student heb je vaak de nodige dure spullen. Een laptop voor je studie, een smartphone en dure studieboeken. Een inboedelverzekering beschermt je spullen tegen de volgende schades:
- Brandschade
- Waterschade
- Diefstal, inbraak en vandalisme
- Regen, hagel, sneeuw en storm
- Omvallende bomen en hijskranen
Bij de uitgebreidste inboedelverzekering voor je kamer zijn door jezelf veroorzaakte schades ook meeverzekerd. Daarmee weet je zeker dat je spullen goed verzekerd zijn. Dat is fijn, want vooral in een studentenwoning ligt schade op de loer. Met meerdere bewoners in één huis is er een grotere kans dat er iets beschadigt raakt. Bijvoorbeeld als er een raam of deur open gelaten wordt, iemand iets laat aanbranden of er een sigaret niet goed uitgedrukt wordt. Dit gebeurt dan vaak in de gemeenschappelijke ruimtes, maar kan ook van invloed zijn op jouw kamer. Bovendien wordt er in studentenhuizen relatief vaker ingebroken, omdat inbrekers weten dat studenten in de weekenden vaak naar huis gaan.
Eisen verzekeraar voor inboedelverzekering kamer
Het verzekeren van een kamer brengt een hoger risico met zich mee voor de verzekeraar. Met name het delen van de gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast is de kans op inbraak of diefstal in een studentenwoning veel groter. Je kunt moeilijk bij houden wie er allemaal bij elkaar over de vloer komt. Bovendien is misschien niet elke studentenkamer voorzien van een goed slot, of vergeet de bewoner zijn of haar kamer soms op slot te doen. Daarom eisen veel inboedelverzekeraars dat de studentenkamer op slot moet kunnen. Op die manier kan niet zomaar iedereen de kamer binnenlopen, en is het risico op schade door inbraak al een stuk kleiner.
Ook kan de verzekeraar eisen dat iedere huisgenoot een inboedelverzekering voor zijn eigen kamer afsluit. Meestal is dit het geval als er sloten op de kamers zitten. Vraag daarom altijd even na of je huisgenoten verzekerd zijn. Controleer ook altijd even in de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering of je verzekeraar nog andere eisen stelt. Verzekeraar kunnen ook bepaalde zaken uitsluiten van dekking.
Kan een inboedelverzekering gedeeld worden met huisgenoten?
Als je een inboedelverzekering afsluit moet je je gezinssamenstelling doorgeven. Daarbij kun je kiezen uit alleenstaand met/zonder kinderen of gezin met/zonder kinderen. Huisgenoten kun je niet meeverzekeren op de polis. Je kan wel gewoon een inboedelverzekering voor je eigen kamer afsluiten. In dat geval wordt de premie ook afgestemd op jouw situatie als uitwonende student. Let er wel goed op dat je kamer aan alle gestelde eisen van de verzekeraar voldoet. Anders heb je kans dat de verzekeraar geen schadevergoeding uitkeert bij schade of diefstal.
Sluit een inboedelverzekering voor je kamer af via Alpina
Bereid je goed voor en sluit direct een inboedelverzekering voor je kamer af. Dat weet je zeker dat al je spullen goed verzekerd zijn en kom je niet voor een vervelende financiële tegenvaller te staan. Dat kun je, vooral als student, niet gebruiken! Op Alpina.nl kun je eenvoudig online een inboedelverzekering afsluiten.
Helemaal goed verzekerd zijn? Lees dan ook de volgende pagina’s:
Nooit onderverzekerd
Stel zelf je pakket samen
Een breed aanbod
Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd
Hulp van onze experts
Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.