Snorscooter verzekering
Bent u op zoek naar een snorscooter of heeft u er misschien net een gekocht? Tijdens het zoeken naar een passende verzekering komt u waarschijnlijk veel verschillende termen tegen. Snorscooter. Snorfiets. Bromscooter. Scooter. Veel van deze termen worden door elkaar gebruikt en zorgen soms voor verwarring. Want wat is nou precies het verschil?
Snorscooterverzekering afsluiten? Bereken de premie!
Laten we bij het begin beginnen. Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler met twee kleine, brede wielen. Scooter is een verzamelnaam voor alle tweewielers die aan deze omschrijving voldoen, zoals een bromfiets of snorfiets. Deze tweewielers worden daarom ook wel brom- of snorscooter genoemd.
De definitie van een snorscooter
Het woord snorscooter wordt, met name in de wetgeving, eigenlijk nooit gebruikt. Men spreekt vaker van een snorfiets. Met snorfiets en snorscooter wordt dus hetzelfde voertuig bedoeld. De snorfiets is oorspronkelijk ontstaan als een fiets met hulpmotor. Hij was met name bedoeld voor mensen die behoefte hadden aan ondersteuning bij het fietsen. Op een snorscooter hoef je geen helm op. De maximaal toegestane snelheid van een snorscooter is 25 kilometer per uur.
Wat is nou het verschil tussen een snorscooter en een bromscooter?
Op het oog zien een snorscooter en een bromscooter er hetzelfde uit. Het enige zichtbare verschil is de kentekenplaat. Een snorscooter heeft een blauw kentekenplaatje en een bromscooter een gele. Daarnaast zie je het verschil als er op het voertuig gereden wordt. Op een snorscooter hoef je namelijk geen helm op, en op een bromscooter wel.
Als het gaat om snelheid zit er wel een verschil tussen de snorscooter en de bromscooter. Op een snorscooter mag je namelijk 25 kilometer per uur en op een bromscooter 45 kilometer per uur. Snorscooters worden ‘afgeknepen’ om te voorkomen dat ze harder dan 25 kilometer per uur gaan. Ze worden echter regelmatig opgevoerd, waardoor ze een stuk harder kunnen.
Waar moet ik rijden met mijn snorscooter?
Een snorscooter moet op het fietspad rijden. Op een onverplicht fietspad is de snorscooter echter verboden. Een onverplicht fietspad is herkenbaar aan een rechthoekig blauw bord met het woord fietspad.
Populariteit van de snorscooter neemt toe
De laatste jaren is de populariteit van de snorscooter sterk toegenomen. Volgens BOVAG is vooral in de grote steden de verkoop van snorscooters hard gegroeid. De vier grootste steden zijn zelfs verantwoordelijk voor de verkoop van bijna één op de drie Nederlandse snorfietsen. De snorscooter wordt daar met name gebruikt voor woon-werkverkeer. Dit ter vervanging van bijvoorbeeld de auto of het OV. Met een snorscooter kan je je namelijk makkelijker verplaatsen, is het makkelijker om te parkeren en heb je geen last van files. Daarnaast heeft een snorscooter voor veel mensen een aantal voordelen ten opzichte van een scooter. Zo heb je geen helm nodig en kun je daarom gewoon opstappen en wegrijden.
Sluit een verzekering voor uw snorscooter af via Alpina!
Bent u op zoek naar de juiste verzekering voor uw snorscooter? Dan bent u bij Alpina aan het juiste adres! In onze handige online vergelijkingstool kunt u eerst verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Welke verzekeraar biedt u de beste snorscooterverzekering tegen de laagste prijs? Na het vergelijken is het afsluiten heel eenvoudig.
Heeft u nog vragen over het verzekeren van uw snorscooter? Dan kunt u altijd even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. Wij helpen u graag! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken of ons een bericht sturen via de chatfunctie op de website, WhatsApp of Facebook Messenger.
Nooit onderverzekerd
Stel zelf je pakket samen
Een breed aanbod
Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd
Hulp van onze experts
Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.