Verzekeringen voor ondernemers in de detailhandel
Met de juiste verzekeringen kun jij je met een gerust hart blijven bezig houden met het allerbelangrijkste: het runnen van je zaak.
Neem contact op voor advies op maatHulp van onze experts
Uniek aanbod
Lage premies
Als ondernemer in de detailhandel begrijp jij als geen ander dat jouw bedrijf blootgesteld is aan verschillende risico’s en uitdagingen. Of jij nu een boetiek, supermarkt, elektronicawinkel of een ander type detailhandelszaak runt, er zijn altijd onvoorziene situaties die jouw bedrijfsvoering kunnen beïnvloeden.
Met de juiste verzekeringen kun jij je met een gerust hart blijven bezig houden met het allerbelangrijkste: het runnen van je zaak.
Welke risico’s loop je als ondernemer in de detailhandel?
Ook in de detailhandel hebben ondernemers te maken met verschillende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan brand in je winkel of magazijn, waardoor (een gedeelte van) je inventaris in vlammen opgaat. Of aan de (financiële) gevolgen van een langdurig zieke medewerker.
Daarnaast zijn winkels ook regelmatig het doelwit van dieven. De kosten kunnen bij inbraak en diefstal flink oplopen. Het gaat dan niet alleen om de spullen die worden gestolen, maar ook aan eventuele inbraakschade aan je winkelpand of magazijn.
Heb je een webshop? Dan liggen cybercriminelen steeds vaker op de loer. Cybercrime komt namelijk niet alleen voor bij grote bedrijven. Maar liefst 1 op de drie ondernemers wordt wel eens het slachtoffer van cybercriminaliteit.
Top 5 verzekeringen voor ondernemers in de detailhandel
Je kunt jezelf tegen deze risico’s beschermen door de juiste verzekeringen af te sluiten. Je bepaalt zelf welke risico’s je wilt afdekken en welke je zelf kunt en wilt dragen.
1. Inventaris- en goederenverzekering
De inventaris is voor een winkel natuurlijk cruciaal, dus het is logisch dat je niet wilt dat er iets mee gebeurd. Als er iets met je inventaris gebeurt kunnen de kosten voor vervangen of herstellen flink oplopen. Bovendien liggen de verkopen dan misschien stil, waardoor je ook nog eens inkomsten misloopt. Met een inventaris- en goederenverzekering ben je verzekerd voor schade aan je inventaris als gevolg van diefstal, brand, waterschade en andere onvoorziene gebeurtenissen. Hierdoor hoef je niet zelf op te draaien voor deze kosten.
2. Verzuimverzekering
Een verzuimverzekering is belangrijk voor detailhandelsondernemers omdat het de kosten dekt die ontstaan als je medewerkers door ziekte of letsel niet kunnen werken. Het biedt niet alleen financiële bescherming voor de loondoorbetaling tijdens ziekteverlof, maar kan ook helpen bij de re-integratie van zieke medewerkers. Dit is vooral relevant in de detailhandel, waar personeel een essentieel onderdeel van je bedrijf vormt. Een verzuimverzekering kan helpen om de kosten en administratieve lasten te beheersen die gepaard gaan met verzuim, zodat je kunt zorgen voor een soepele voortgang van je bedrijfsactiviteiten, zelfs wanneer medewerkers uitvallen.
3. Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB)
Als winkelier kun je altijd aansprakelijk gesteld worden voor schade aan personen of spullen van anderen, die wordt veroorzaakt door jou of een van je medewerkers. Bijvoorbeeld wanneer een gebrekkig product schade veroorzaakt bij een klant, iemand uitglijdt over een pas gedweilde winkelvloer of struikelt over een losliggend kleed. Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven ben je verzekerd voor schades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Zo bescherm je je bedrijf tegen financiële aansprakelijkheid.
4. Cyberverzekering
In het digitale tijdperk is cyberveiligheid cruciaal, zeker wanneer je eigenaar bent van een webshop. Als webshop krijg je namelijk veel data van klanten binnen, bijvoorbeeld tijdens het bestel- en aankoopproces. Jij bent verantwoordelijk voor deze gegevens. Dat betekent dat je deze gegevens zorgvuldig moet bewaren, zodat ze niet openbaar worden gemaakt tijdens een datalek of gegevensdiefstal. Cybercriminelen worden echter steeds slimmer, waardoor je altijd het risico loopt dat je het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit. Een cyberverzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van cyberaanvallen, datalekken en inbreuken op de beveiliging van klantgegevens.
5. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
Iedereen kan ziek worden en arbeidsongeschikt raken. Als je als ondernemer langere tijd niet kunt werken loop je een groot gedeelte van je inkomen mis. Veel ondernemers hebben wel een buffer opgebouwd, maar vaak is dit slechts voor enkele maanden. Als je langere tijd thuis komt te zitten raak je op een gegeven moment door je buffer heen, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen. Met een AOV verzekering ben je verzekerd van een inkomen als je door ziekte of letsel niet kunt werken. Het zorgt ervoor dat je financiële stabiliteit behoudt, zelfs als je niet in staat bent je bedrijf te runnen. Het is vooral relevant in de detailhandel, waar je vaak een belangrijk rol speelt in de dagelijkse operaties van je zaak.
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00